Er was eens…………..
In de glorie-jaren van Channel X (ook dood) bedachten Koen (hij dus) en de radio-direktie (volgens eigen zeggen) het programma Xdating.

De X was een afgeleide van CLUB-X, één van de hoofdsponsors van het project en dating, tja het woord zegt het al…

De bedoeling was om luisteraars ‘te koppelen’. Iemand die op zoek was naar….. belde dan de studio en kon live op de radio uitleggen hoe hij/zij er uit zag en waar hij/zij naar op zoek was. Tussendoor animatie van Koen en Nabile (die bleef altijd hangen na zijn eigen radioshow) en dan maar wachten op de volgende beller.

Na een paar afleveringen werd stiekum op hoog nivo besloten er een vrouw bij te halen en in no time werd Madame X geboren. Madame X zou voor meer mannelijke bellers/luisteraars moeten zorg dragen. Door haar nadrukkelijke aanwezigheid werd het programma serieuzer en werden er problemen van luisteraars opgelost of juist verergerd.

Om Madame X te produceren, werd een producer (het woord zegt het alweer) aangezocht en gevonden in de persoon BEN. Die mocht nadrukkelijk zijn bek niet open doen vanwege zijn Hollandse verwantschap.

Maar het bloed vloeit waar het niet kruipen kan en in no time bestond het Xdating team uit 4 sprekende personen. Na gebleken xtra succes bezorgde de radio-directie ‘ons’ twee telefoonlijnen, opdat we de mensen direct met elkaar konden connecteren.

Omdat vele bellende ‘daters’ met totaal andere onderwerpen dan ‘dating’ aankwamen, werd de programma-inhoud stilaan ernstiger tot hilarischer en ook steeds grover in taalgebruik. Xdating groeide uit tot het eerste en beste SHOCK-RADIO-programma van België.

Zelfs het Koningshuis sprak er schande van… Na enige tijd besloot Madame X er een einde aan te maken door haar polsen door te snijden (gelukkig kwam net de vuilnisman voorbij en die zag het spektakel door het raam en heeft haar gered), dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe Madame X die alle andere Madammen X-en overbodig zou maken.

Diverse Madammen zijn de revue gepasseerd en op een dag belde er ene Geert die beweerde muziek te kunnen maken. Onder het motto ‘hoe meer zielen hoe meer ellende’ werd hij uitgenodigd met alle gekende gevolgen vandien. Was wel handig, want Geert kon ook de techniek overnemen, nadat hij Nabile had buitengewerkt.

Hierdoor kon Koen nog meer doen waar ie goed in is ‘ouwehoeren’. Later nog een telefoontje van de interim-loco-burgemeester van Kapellen die ook zo nodig moest langskomen. Omgedoopt tot ‘LOCO’ heeft hij veel meer dingen achter de schermen gedaan dan de luisteraars weten.

Zo heeft hij bijvoorbeeld zelfklevertjes met IN en UIT erop op de papierbakjes geplakt en verving hij zo nu en dan de faxrol als die er was.

Na diverse verhuizingen, waar de luisteraars niks van gemerkt hebben, zou Xdating vanuit Willebroek uitgezonden gaan worden, alwaar de Xdating-Kroe unaniem, met z’n allen en volmondig NEE tegen gezegd heeft.

Wordt vervolgd.

Share
Search
Categories
Meta